Service och underhåll av stationära batterier

För att undvika kostsamma driftstopp bör du underhålla alla UPS batterier enligt tillverkarens instruktioner. Batteriet är livet bakom varje UPS-system.

UPS-batteriet fungerar som en sekundär strömkälla som gör att data kan sparas vid kommersiellt strömavbrott. Tyvärr är och batteriet också den svagaste länken i varje UPS-system, därför bör de underhållas och övervakas ordentligt för att förlänga deras livslängd, minska säkerhetsproblem och framför allt undvika driftstopp. 

Förutom att leverera stationära batterier för alla typer av reservkraftsystem erbjuder vi även service, batteriprov och termografering.

Under ett underhållsförfarande bör utbildade tekniker:

  • Kontrollera alla batterier, rack, skåp och terminaler för tecken på korrosion eller slitage
  • Kontrollera om det finns sprickor eller läckor
  • Kontrollera alla anslutningar fysiskt och se till att de uppfyller tillverkarens specifikationer
  • Dubbelkolla rumstemperaturen
  • Kontrollera elektrolytnivåerna i varje cell

Med över 25 års dokumenterad erfarenhet och kompetens inom UPS och batterisystem kan vi hjälpa dig säkerställa en riktigt bra UPS miljö som innehåller en heltäckande underhållsplan. Du når oss enklast på 08-444 91 00 eller info@batterielektronik.se

100% avbrottsfri kraftförsörjning!

Med över 25 års dokumenterad erfarenhet och kompetens inom avbrottsfri kraftförsörjning kan vi hjälpa dig säkerställa en riktigt bra miljö som innehåller en heltäckande underhållsplan.

KONTAKTA OSS