Energilagring

Investera i energilagring och säkra din energiförsörjning för framtiden.

Ring oss på 070-333 51 92 för en kostnadsfri konsultation där vi går igenom era specifika förutsättningar för energilagring.

Eller Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och offert.

Vad är energilagring?

Energilagring innebär att lagra energi för att använda den vid behov. De vanligaste metoderna idag inkluderar batterier och vätgas. Batterier har blivit särskilt populära tack vare lägre kostnader och enklare användning.

Fördelar med energilagring

Miljö och ekonomi

Energilagring är lönsamt för företag, föreningar, lantbruk, industrier, elbilsstationer, kommuner och även för hushåll med hög elförbrukning. Det bidrar till:

  • Lägre energikostnader
  • Ökad driftsäkerhet
  • Passiv inkomst genom balansmarknaden.

Användningsområden

Frekvensstyrning

Delta i balansmarknaden och få betalt för att tillföra kapacitet till elnätet. Detta hjälper till att reglera frekvensen och stabilisera energitillgången.

Elarbitrage

Köp el när den är billig och sälj när den är dyr. Genom att utnyttja prisvariationer kan du maximera lönsamheten på din elförbrukning.

Kapning av effekttoppar

Minska elnätskostnader genom att kapa effekttoppar i förbrukningen. Ett batteri kan gå in och leverera el under höglasttider, vilket håller nere dina kostnader och stabiliserar elnätet.

Reservkraft och UPS

Säkerställ kontinuerlig drift med reservkraft. Ett batteri kan försörja din verksamhet med el vid strömavbrott, och solcellsanläggningar kan fortsätta fungera vid ö-drift.

Framtiden och effekttariffer

Effekttariffer är en ny prismodell som införs senast 2027, där kostnaden för el baseras på hur mycket effekt som används under höglasttider. Detta kan påverka din elräkning avsevärt.

Lösningen

Ett batteri kan hjälpa dig att kapa effekttoppar och därmed minska dina kostnader även med effekttariffer.

Varför välja oss?

Advanced BatteriElektronik erbjuder energilager från världsledande leverantörer, skräddarsydda efter dina behov. Våra lösningar sträcker sig från 10 kW till 10 MW och inkluderar avancerad teknik som AI för att optimera din energianvändning och maximera avkastningen.

Ring oss på 070-333 51 92 för en kostnadsfri konsultation där vi går igenom era specifika förutsättningar för energilagring.

Investera i energilagring och säkra din energiförsörjning

Med över 25 års dokumenterad erfarenhet och kompetens inom avbrottsfri kraftförsörjning och nu även det senaste inom energilagring och frekvensstyrning kan vi hjälpa dig med en heltäckande underhållsplan från ax till limpa. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation och offert.

KONTAKTA OSS